събота, 4 декември 2021 г.

SEO оптимизация на сайт за локално търсене

 

Какво е локално SEO?

Local  SEO  е нов тип SEO оптимизация, използван при работа със сайтове на местни организации. Това може да бъде например салон за красота или верига магазини за домашни любимци. Техните корпоративни ресурси се популяризират най-ефективно при търсене по карти и сред гео-зависими заявки. Ако промоционалната дейност се извършва в рамките на ниша, свързана с определена територия, това се нарича местно, локално SEO.

Чуждестранни експерти първи въведоха термина Local SEO. В България започнаха да говорят за това сравнително наскоро, тъй като комерсиализацията на Интернет започна малко по-късно. На запад конкуренцията между фирмите в интернет вече е достигнала нивото, когато е станало много по-лесно да се позиционирате добре в регион или град, отколкото в цялата страна.

Търсачките използват специални механизми за генериране на регионални резултати. Първите позиции се показват за фирми, намиращи се в същото населено място като потребителя. И тъй като конкуренцията продължава да расте, нараства и важността на този фактор за класиране.

Напоследък Google обръщат голямо внимание на гео-зависимите заявки и по-внимателно проверяват рекламираните от тях сайтове. Това направи малко по-трудно използването на локално SEO, но е възможно.

Като цяло локалното SEO може да се дефинира като колекция от органична SEO оптимизация, SEO въртележка и SERP, които са свързани със заявка, базирана на област. При генериране на резултати от търсенето се вземат предвид географските фактори: град, район, улица и т.н.


Цялата статия вижте тук: https://w-seo.com/optimizatsiya-na-sayt-za-lokalno-tarsene.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар